Artax

”Den som sa att man inte kan köpa lycka för pengar visste inte att man kan köpa en häst.

Kommer ihåg denna dagen, dagen jag stod med ägarbeviset i handen, alla pengar inbetalade och jag visste att ÄLSKADE TAXEN bara va min.
Känslan av att äga världens vackraste varelse va, och är fortfarande, oslagbar!

Jag älskar dig inte för att du är vacker, du är vacker för att jag älskar dig! ♥”

Artax som han heter är Emmas häst, och trogna följeslagare. Hon köpte honom 25:te juni 2011, och fick 2 månader på sig att betala av honom, vilket hon gjorde och fick ägarbeviset i handen.
Artax är av rasen Norsk Fjordhäst och har endast ridits i skogen innan han kom till henne och va inte mer skolad är skritt, trav, galopp, stopp.
Emmas mål med Artax är att tävla en dressyrtävling på nivån L:B, eller på Nord- och Fjordkampen 2013. Hon har utbildat honom helt själv med lite hjälp av Elina Tjäder, som är en av Emmas bästa vänner.
Artax är 12 år gammal, och börjar bli till åren, vilket syns på stelheten, men inte på psyket! En go häst som gör sitt bästa både när ryttare sitter på ryggen eller är på marken. En häst som hade kunnat gå genom eld, om du hade hållt en pelletshink på andra sidan. En häst, med ett hjärta av guld, vilket han har gett till mig med ett villkor. Att jag ska älska honom tills dagen han får galoppera i Trapalanda.

Artax, Norsk Fjordhäst, 1999-04-20, okänd stam.

Lämna en kommentar