Des Moroney

”14 maj 2006 åkte jag till utkanten av hallabro för kolla på en häst. jag kom in i hagen där det gick tre hästar tillsammans. den ena kom fram till mig och jag tänkte för mig själv; är det inte denna hästen som är till salu så blir det ingen ny häst för min del. jag kunde inte slita ögonen från den där hästen med sin stora vita stjärna i pannan och sitt gulliga unghästutseende. givetvis var det denna hästen som var till salu och efter en timme lastade jag in honom i transporten och åkte iväg med världens vackraste häst och världens största leende på mina läppar. under dessa snart 6 åren jag och Des Moroney har haft tillsammans har jag aldrig någonsin ångrat denna dagen. jag minns den med glädje och jag vet inte om jag någonsin hade klarat mig utan min största kärlek här i livet.
Jag tror på kärlek vid första ögonkastet!”

Des Moroney eller ”Desse” som han kallas i vardagliga situtationer är Julias häst sen 2006 och han är helt och hållet utbildad av henne inom ridningen. Han är en varmblodig travare som aldrig startat trav men varit tränad. Han var inte lämpad för trav då han är lite av en tjuren Ferdinand som helst hade suttit under en korkek och luktat på blommorna 🙂 

Han är en samarbetsvillig gosegris som älskar uppmärksamhet och långa skrittrundor. Han gör alltid sitt bästa i alla situationer och den värsta situationen han vet är när han inte vet vad som krävs av honom och inte förstår. då är han ordentligt förvirrad stackarn. Julias mål med Desse är att nån gång kunna starta en en meters hopptävling och kunna mäta sig med de andra i samma klass.

Desse är min största lycka i livet och jag kommer aldrig att släppa denna otroliga häst ur siktet!

DES MORONEY
*2001

e- Gum Ball         u-Delvina Ås         ue- Little Devil

Lämna en kommentar